ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا

ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا را می‌توان یکی از راه‌های افزایش آگاهی از برند دانست. روزانه میلیون‌ها کاربر از این وب‌سایت استفاده می‌کنند، پس چرا این فضای پرمخاطب را از دست بدهید؟ فقط با نوشتن مقاله و کاملاً رایگان، کسب‌وکار خود را به کاربران معرفی کنید. البته ویکی‌پدیا در پذیرفتن مقالات بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کند. اگر قصد ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا را دارید، از رعایت استانداردهای آن مطمئن شوید. در این مطلب همراه جوهر باشید تا مقاله‌‌ای حرفه‌ای برای ویکی‌پدیا ایجاد کنید.

مزایای ثبت مطلب در ویکی‌پدیا چیست؟

ویکی‌پدیا (Wikipedia)، جزؤ معتبرترین منابع در اینترنت است. ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا توسط کاربران انجام شده و محتوای آن اصطلاحاً User-generated است. به این معنا که هر فردی پس از ساخت حساب کاربری، قادر به آپلود مطالب جدید و ویرایش آن است. با جست‌وجوی هر عبارتی، اولین وب‌سایتی که مشاهده خواهید کرد، ویکی‌پدیاست. علاوه بر این، از نظر کاربران، ویکی‌پدیا اعتبار بسیاری دارد. اگر دربارۀ خود یا برندتان در ویکی‌پدیا مطلبی ثبت کنید، افراد زیادی با کسب‌وکارتان آشنا شده و بستر اعتماد فراهم می‌شود.

می‌توانید از این وب‌سایت برای افزایش رتبۀ گوگل و آگاهی از برند بهره ببرید. ویکی‌پدیا دنیای گسترده‌ای از محتوا و اطلاعات است. اگر قصد معرفی محصول، شرکت، شخص یا برندی را دارید، حتماً از این پلتفرم رایگان استفاده کنید. افزون بر این، اگر به نوشتن علاقه داشته باشید، خوب است که ویکی‌نویسی را در نظر بگیرید؛ چراکه در این ‌صورت افراد با شما و سبک نوشتن‌تان آشنا خواهند شد.

چطور مورد توجه ویکی‌پدیا باشیم؟

ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا نیازمند رعایت اصول و دستورالعمل‌های خاصی است. ویکی‌پدیا، مطالب کاربران را براساس میزان اهمیت و برجسته‌بودن آن می‌سنجد. این معیار با عنوانNotability  شناخته می‌شود.

به همین دلیل، پس از اینکه شما پیش‌نویس را در ویکی‌پدیا ثبت کردید، ممکن است چند هفته زمان ببرد تا مقاله بررسی و درنهایت تأیید یا رد شود. فراموش نکنید که در صورت طولانی‌شدن روند بررسی، حتماً حداقل یک مرتبه آن را به‌روزرسانی کنید. حتی در صورت تأیید مقاله، بایستی هر شش ماه یک بار مقاله ویرایش شود. در غیر این ‌صورت، ویکی‌پدیا محتوای شما را حذف خواهد کرد.

 طبق هشدار ویکی‌پدیا، اگر موارد زیر را رعایت نکنید مقالۀ شما تأیید نخواهد شد:

  • جالب توجه نبودن موضوع مقاله؛
  • استفاده‌نکردن از منابع معتبر؛
  • رعایت‌نکردن کپی‌رایت؛
  • استفاده از لحن تبلیغاتی و فروش.

موضوعی که برای مقاله انتخاب کرده‌اید، باید در نشریات معتبر و قابل استناد مانند روزنامه، کتاب‌، مجله یا ژورنال‌های آکادمیک مطرح شده باشد. اطلاعاتی که از طریق شبکه‌های اجتماعی، اطلاعیه‌های مطبوعاتی و وبلاگ‌ها جمع‌آوری شده باشند، صلاحیت استفاده به‌عنوان منبع را ندارند. به زبانی دیگر، مقاله باید توسط منابع منتشرشده پشتیبانی شود.

توجه کنید که مطلب شما تکراری نباشد؛ یعنی شخص دیگری آن موضوع را در ویکی‌پدیا پوشش نداده باشد. از کپی‌برداری نیز به‌شدت پرهیز کنید. ویکی‌پدیا پیشنهاد می‌کند که مطالب را به زبان خود بنویسید؛ حتی خلاصه‌نویسی و تغییر جملات منبع اصلی را نیز منع کرده است. همچنین، تمام مطالب بحث‌برانگیز اعم از مثبت و منفی دربارۀ افراد باید به مطالب مرتبط در ویکی‌پدیا لینک داده شود. فهرست منابع و نقل قول‌ها نیز باید در انتهای مقاله ذکر شده و لینک‌دهی شوند.

آموزش تحلیل محتوای متنی با کمک ابزارهای رایگان گوگل
مشاهده مطلب

گاهی ویکی‌پدیا لینک‌دهی به صفحۀ شما را به‌عنوان تبلیغ شناسایی می‌کند. در این صورت سه روش برای رفع این مشکل وجود دارد:

  • درزمینۀ خاصی سرشناس و شناخته‌شده باشید تا سایر نویسندگان ویکی‌پدیا صفحۀ شخصی برای شما ایجاد کنند.
  • مطلبی را که نیاز به اصلاح و تکمیل دارد به‌روزرسانی کنید و به صفحۀ خود لینک دهید.
  • از نویسندگان دیگر درخواست کنید تا از محتوای مورد‌نظر به صفحۀ شما لینک ایجاد کنند.

ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا چگونه است؟

برای ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا باید در آن ثبت‌نام کنید. در ادامه، نحوۀ ساخت صفحۀ جدید در ویکی‌پدیا را گام‌به‌گام بررسی خواهیم کرد.

ایجاد حساب کاربری

وارد صفحۀ لاگین شوید. در‌صورتی‌که قبلاً اکانت ساخته‌اید، نام کاربری و رمز عبور را وارد کرده و روی دکمۀ Log in  کلیک کنید. در غیر این‌ صورت، گزینۀ join Wikipedia را انتخاب کرده و ثبت‌نام کنید.

یکی از الزامات اولیه برای ثبت مقاله این است که حساب کاربری شما تأیید شده باشد. به این منظور، سعی کنید چند مقالۀ موجود در ویکی‌پدیا را ویرایش و تصحیح کنید. اغلب حساب‌های کاربری که بیشتر از چهار روز از ثبت‌نام آن‌ها گذشته باشد، به‌طور خودکار تأییدیه گرفته و فعال می‌شوند. توجه داشته باشید که در این مدت باید حداقل ده مطلب را ویرایش و اصلاح کرده باشید.

انتخاب موضوع

پس از انتخاب موضوع، این قبیل سؤالات را از خود بپرسید:

  • آیا این موضوع برای مخاطب جذابیت دارد؟
  • آیا افراد زیادی به دنبال این اطلاعات هستند؟
  • احتمال تأیید آن در ویکی‌پدیا بالاست؟

درصورتی‌که مقاله مورد توجه نباشد، بلافاصله حذف خواهد شد. پس اگر جواب‌های شما به این سؤالات مثبت بود، راه درستی را پیش گرفته‌اید.

همچنین، موضوع انتخابی شما باید منحصر‌به‌فرد و جدید باشد. موضوع مقاله را در ویکی‌پدیا جست‌وجو کرده و مطمئن شوید که تا‌به‌حال در ویکی‌پدیا نوشته نشده است. اگر فردی پیش از شما دربارۀ آن نوشته، شما فقط مجاز به ویرایش و به‌روزرسانی آن هستید.

برای بررسی، از نوار جست‌وجوی ویکی‌پدیا استفاده کنید. اگر مقاله در وب‌سایت وجود نداشته باشد، گزینۀ «ask for it to be created» به شما نمایش داده می‌شود. روی آن کلیک کنید تا روند ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا شروع شود.

ایجاد صفحۀ جدید در ویکی‌پدیا

در گام بعد، صفحۀ ویزارد ویکی‌پدیا باز خواهد شد. دو گزینه در این صفحه وجود دارد:

  • Next : با انتخاب این گزینه، صفحۀ ویرایش مقاله باز خواهد شد.
  • sandbox : ویکی‌پدیا فضایی را برای کاربران جدید در نظر گرفته است که مطالب خود را به‌صورت آزمایشی در آن ایجاد کنند. اگر با انتشار مطلب در ویکی‌پدیا آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً از این ویژگی استفاده کنید. در این صورت احتمال تأییدنشدن مطلب شما کاهش پیدا خواهد کرد.
بازاریابی محتوایی چیست؟ سیر تحول از گذشته تا به امروز
مشاهده مطلب

 

ایجاد مقاله در ویکی پدیا

پس از تأیید قوانین ویکی‌پدیا، در قسمت بعد گزینه‌های زیر را خواهید دید:

  • I’m paid to edit : اگر در ازای ویرایش یا ایجاد صفحۀ جدید، هزینه یا حقوقی دریافت می‌کنید، این گزینه را انتخاب کنید.
  • I’m writing about myself : اگر مطلب موردنظر دربارۀ خود یا افراد نزدیک به شماست، این گزینه را انتخاب کنید.
  • I’m not connected to the subject : زمانی که ارتباطی با موضوع و اشخاص آن ندارید، تیک این گزینه را بزنید.

برای پیش‌نویس خود، نام مناسبی انتخاب کرده و گزینۀ Create new draft را بزنید. یک پاپ‌آپ برای شما باز خواهد شد. روی start editing کلیک کنید تا فضای ویرایش مقاله برای شما باز شود.

ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا

برای ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا صفحۀ ویرایش به شما نمایش داده می‌شود. مقدمه، قسمت اصلی و نتایج مقاله را بنویسید. سعی کنید ساختار منظمی برای مقاله در نظر بگیرید؛ به‌طور مثال، مطالبی مانند معرفی و حوزۀ فعالیت برند خود را ابتدا به‌صورت خلاصه آورده و در ادامۀ صفحه، توضیحات را تکمیل کنید. لحن مقاله باید بی‌طرفانه باشد. همچنین، برای افزایش اعتبار مقاله، به منابع معتبر لینک دهید. درنهایت، گزینۀ Publish را زده و پیش‌نویس را ذخیره کنید. سپس باید منتظر تأیید ویکی‌پدیا بمانید. از راهنمایی‌های ویکی پدیا برای نوشتن مقالات استفاده کنید.

به‌روزرسانی و اصلاح

در‌صورتی‌که مقاله توسط کارشناسان ویکی‌پدیا تأیید شد، فراموش نکنید که به‌طور مداوم باید آن را به‌روزرسانی کنید. اگر بیش از شش ماه از انتشار آن بگذرد اما شما اصلاحیه انجام نداده باشید، مطلب شما پاک خواهد شد.

ردشدن مقاله با عبارت Declined مشخص می‌شود. در این ‌شرایط، شما همچنان قادر به ویرایش مطالب خواهید بود. هر زمان که مقاله تکمیل شد، درخواست بررسی مجدد دهید. به این منظور، عبارت «subst:submit» را به ابتدای پیش‌نویس اضافه کنید.

ایجاد مقاله در ویکی‌پدیای فارسی چگونه است؟

ویکی‌پدیای فارسی یکی از نسخه‌های ویکی‌پدیا، از پروژه‌های بنیاد ویکی‌مدیا است. برای ایجاد مقاله در ویکی‌پدیای فارسی هم باید تمام اصول و قواعد را در نظر بگیرید و از منابع معتبر برای ثبت و ایجاد مقاله کمک بگیرید. برای راهنمایی بیشتر می‌توانید راهنمای ویکی‌پدیانویسی را در این وب‌سایت مطالعه کنید.

در این مطلب به آموزش ایجاد صفحۀ جدید در ویکی‌پدیا پرداختیم. شما می‌توانید با ایجاد مقاله در ویکی‌پدیا بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای کسب‌وکار خود را به دیگران بشناسانید. هرچند نوشتن مقاله در ویکی‌پدیا امری ساده‌‌ به نظر می‌رسد، اما اگر به نکاتی که ذکر شد توجه نکنید، مقالۀ شما در نتایج جست‌وجو ظاهر نخواهد شد. اگر برای نوشتن متن مقالۀ ویکی‌پدیا نیاز به کمک داشتید، روی گروه بازاریابی محتوایی جوهر حساب کنید.

 

تولید محتوای متنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *